Baban Williams odiše posebnom aromom i karakterom

Sve i jedno voće ima svoju čar, odiše posebnom aromom i karakterom. Baš tako i svaka rakija ima posebnu priču kojom osvaja simpatije ljubitelja prirodnih rakija. Pak, nešto je zaista posebnu u kruški kao voću, a posebno možemo izdvojiti sortu viljamovku u moru drugih sorti.

Kruška viljamovka otkrivena je u Engleskoj sredinom 1770 godine, te je dobila ime po bolničaru Williamsu, koji je nakon njenog otkrića upoznao i ostatak Engleske sa ovom plemenitom voćkom. Meso ploda je svijetložute boje, punog i sočnog ukusa, jake izražene arome. Sadrži veliku količinu prirodnog šećera što ju čini izrazito kvalitetnom voćkom za proizvodnju rakije.

Što ju onda čini kraljicom među kruškama? Da li je to posebna aroma, očaravajući miris, bogatstvo prirodnog šećera? Smatramo da sve navedeno daje poseban značaj ovoj sorti i opravdava ime koje nosi.

Kao što se viljamovka smatra kraljicom medu kruškama, tako se i rakija od istoimene kruške smatra kraljicom među rakijama i zauzima posebno mjesto u očima potrošača. Rakija intenzivne svježe arome i harmoničnog ukusa ne ostavlja ravnodušnim niti najveće ljubitelje prirodnih rakija.
Posebno smo ponosni na Baban viljamovku, rakiju vrhunskog kvaliteta!